divendres, 6 d’abril del 2018



Altres formes d'aprenentatge: la metodologia TPR

La Resposta Física Total o TPR (Total  Physycal Response) és un conjunt de mètodes desenvolupats pel Dr. James J. Asher, professor psicòleg emèrit per col·laborar en l'aprenentatge del llenguatge. Els estudiants han de respondre físicament (amb gestos) a paraules que diu el professor (ordres verbals). 

Aquesta metodologia la podem emprar en la nostra unitat didàctica. Per què?

Resulta útil perquè els alumnes de tercer de primària als quals ens adrecem, són capaços de recordar paraules del vocabulari específic a través d'un gest que s'hi relaciona. De fet, amb una consecució de gestos, es pot contar el cicle  de l'aigua sencer (per a cada paraula clau li associem un gest)  i amb la pràctica continuada, l'alumne podrà assimilar el significat de les paraules d'una forma més amena i pràctica. 

Els avantatges són nombrosos: l'estudiant deixa d'estar assegut en la cadira per a participar d'una forma més activa, en conseqüència, es motiva més per aprendre.

A més a més, aquesta tècnica és molt emprada per a l'aprenentatge d'una llengua estrangera. Es tracta d'emular la forma en la qual l'alumen va aprendre la llengua materna quan era un xiquet de bolquers.
A continuació es mostra un vídeo en anglés que explica aquesta tècnica. El fet de veure'l i escolar-lo en anglés resulta molt útil per a practicar les destreses de l'ensenyament-aprenentatge en la llengua estrangera. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.